Supă cremă de conopidă cu pătrunjel

Chef: Nicolai

Categorie: Supe și ciorbe

O altfel de supă cremă, ușor de preparat, dar cu o mulțime de arome și texturi.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

30-40
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • o conopidă
  • o legătură mare de pătrunjel
  • Grana Padano calup
  • icre de somon
  • lapte
  • smântână lichidă
  • arahide
  • fistic
  • tăiței de orez
  • nucșoară
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

  • Curățăm conopida și desprindem florile, pe care le punem într-o oală mare.
  • Turnăm în părți egale smântână lichidă, lapte și apă, cât să acopere conopida.
  • Condimentăm cu sare și piper.
  • Suntem atenți la oală, să nu dea în foc. Lăsăm să fiarbă cam 30 de minute. Ne dăm seama că este fiartă dacă înfingem cuțitul în ea și nu rămân resturi pe lama cuțitului.
  • Fierbem pătrunjelul în apă cu sare.
  • Într-o cratiță punem ulei de floarea soarelui și lăsăm să se încingă.
  • Aruncăm tăițeii în ulei, apoi îi scoatem imediat, astfel vom obține tăiței expandați. Îi presărăm cu sare.
  • Scoatem patrunjelul din apă și îl punem în blender cu ulei de măsline.
  • Pasăm bine, apoi scoatem sosul într-un castronel.
  • Condimentăm cu sare și piper.
  • Scoatem conopida și o punem în blender, cu puțină zeamă.
  • Mixăm bine și adăugăm zeama treptat.
  • Adăugăm doar puțină nucșoară, un vârf de cuțit, pentru aroma.
  • Cu cât mixăm mai mult și la viteză mai mare, cu atât crema va fi mai aerată și mai pufoasă.
  • Adăugăm și sosul de pătrunjel în blender, peste crema de conopidă.
  • Pregătim alunele, fisticul, icrele.
  • Punem crema într-un bol sau farfurie adâncă.
  • Decorăm cu tăițeii de orez expandați.
  • Presărăm câțiva sâmburi de fistic sfărâmați.
  • Sfărâmăm și alunele sărate.
  • Presărăm doar câteva icre, să rămână agățate de tăiței.
  • Tăiem scale fine de Grana Padano cu care decorăm supa cremă.
Facebook