Supă cremă de ciuperci cu legume
Chef: Nicolai
Categorie: Supe și ciorbe
O supă delicată care îmbină aroma legumelor coapte.
Număr de porții
6-8
porții
Timp de preparare
60
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 5-6 ciuperci medii
- Smântănă vegetală
- O legătură de pătrunjel
- O conopidă
- 2 cepe
- O țelină
- O sfeclă mare
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
- Tăiem țelina în bucăți mari.
- Curățăm o ceapa și o tăiem în jumătăți.
- Tăiem 3 straturi de folie de aluminiu.
- Punem țelina, ceapa, cățeii de usturoi cu tot cu coajă, câteva flori de conopidă, 2 crenguțe de cimbru, sare și piper.
- Strângem folia de aluminiu bine, astfel încât să nu iasă aburii deloc.
- Curățăm sfecla și o tăiem în bucăți mari.
- Pe o folie de aluminiu punem bucățile de sfeclă, ulei de măsline, sare, piper și cimbru. Împachetăm folia de aluminiu.
- Punem legumele la cuptor timp de 25 minute.
- Curățăm ciupercile și le tăiem în sferturi.
- Curățăm cea de-a doua ceapă și o tocăm mărunt.
- Într-o crăticioară punem la încins puțin ulei de măsline.
- Călim ciupercile în ulei de măsline și lăsăm pe foc până lasă zeamă.
- Adăugăm și ceapa tăiată mărunt.
- Punem sare și piper.
- Amestecăm și așteptăm să se mai evapore zeama.
- Adăugăm smântâna lichidă.
- Punem tot amestecul în blender și le pasăm.
- Răsturnăm crema înapoi în crăticioară și lăsăm să fiarbă la foc mic.
- Scoatem și legumele din cuptor.
- Punem crema de ciuperci într-o farfurie adâncă și punem deasupra bucățele de legume coapte.
- Ornăm cu pătrunjel tăiat mărunt.