Supă cremă de ciuperci cu legume

Chef: Nicolai

Categorie: Supe și ciorbe

O supă delicată care îmbină aroma legumelor coapte.

Număr de porții

6-8
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 5-6 ciuperci medii
  • Smântănă vegetală
  • O legătură de pătrunjel
  • O conopidă
  • 2 cepe
  • O țelină
  • O sfeclă mare
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

  • Tăiem țelina în bucăți mari.
  • Curățăm o ceapa și o tăiem în jumătăți.
  • Tăiem 3 straturi de folie de aluminiu.
  • Punem țelina, ceapa, cățeii de usturoi cu tot cu coajă, câteva flori de conopidă, 2 crenguțe de cimbru, sare și piper.
  • Strângem folia de aluminiu bine, astfel încât să nu iasă aburii deloc.
  • Curățăm sfecla și o tăiem în bucăți mari.
  • Pe o folie de aluminiu punem bucățile de sfeclă, ulei de măsline, sare, piper și cimbru. Împachetăm folia de aluminiu.
  • Punem legumele la cuptor timp de 25 minute.
  • Curățăm ciupercile și le tăiem în sferturi.
  • Curățăm cea de-a doua ceapă și o tocăm mărunt.
  • Într-o crăticioară punem la încins puțin ulei de măsline.
  • Călim ciupercile în ulei de măsline și lăsăm pe foc până lasă zeamă.
  • Adăugăm și ceapa tăiată mărunt.
  • Punem sare și piper.
  • Amestecăm și așteptăm să se mai evapore zeama.
  • Adăugăm smântâna lichidă.
  • Punem tot amestecul în blender și le pasăm.
  • Răsturnăm crema înapoi în crăticioară și lăsăm să fiarbă la foc mic.
  • Scoatem și legumele din cuptor.
  • Punem crema de ciuperci într-o farfurie adâncă și punem deasupra bucățele de legume coapte.
  • Ornăm cu pătrunjel tăiat mărunt.
Facebook