Spaghetti cu chifteluțe

Chef: Margot

Categorie: Fel Principal

Când chifteluțele românești întâlnesc pastele italienești, nu poate ieși decât o poveste fericită

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 500 g spaghetti
  • 250 g carne de porc de lucru, tocată
  • doua cepe mici, tocate mărunt
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 50 g grana padano dat pe răzătoare
  • pătrunjel tocat
  • o cutie de roșii în bulion
  • 3 caței de usturoi
  • busuioc proaspăt
  • sare, piper
  • o linguriță de zahăr

Mod de preparare:

  • Carnea se toacă, se amestecă cu o ceapă tocată, sarea, piperul, grana padano, pătrunjelul și 1 ou, apoi se formează chifteluțe.
  • Chifteluțele se prăjesc în tigaie.
  • Se face sosul din roșiile în bulion, usturoi, busuioc, o ceapă tocată. Se asezonează cu sare și piper, se pune și o linguriță de zahăr ca să balanseze aciditatea roșiilor.
  • Se lasă sosul pe foc până când se reduce. Dacă dorim, putem adăuga în el și chifteluțele sau le putem păstra separat.
  • Se fierb spaghetti în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se servesc împreună cu sosul și chifteluțele.
Facebook