Somon în stil asiatic

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O îmbinare surprinzătoare de arome.

Număr de porții

4-6
porții

Timp de preparare

40
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 5-6 medalioane de somon
  • 200 g de orez
  • 50 g parmezan ras
  • 100 g pesmet
  • O legătură de pătrunjel
  • O legătură de mărar
  • Ulei de măsline
  • Ulei de floarea soarelui
  • Oțet
  • 2 ouă
  • Un morcov
  • O ceapă medie

Mod de preparare:

  • Spălăm orezul în mai multe ape și apoi îl punem la fiert.
  • Rupem vârfurile de la pătrunjel și de la mărar și le punem într-un mojar.
  • Adăugăm jumătate de cățel de usturoi ras pentru aromă.
  • Adăugăm puțin parmezan.
  • Adăugăm puțină sare, piper și sfărâmăm cu pistilul.
  • Turnăm puțin ulei de măsline și amestecăm.
  • Tăiem morcovul în cubulețe mici.
  • Tăiem ceapa mărunt.
  • Strecurăm orezul și îl întindem pe o tavă ca să se răcească mai ușor.
  • Ștergem medalioanele de somon cu un șervet de hârtie.
  • Tăiem medalioanele în bucăți mai mici.
  • Condimentăm somonul cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
  • Amestecăm pesto de mărar și pătrunjel cu pesmetul
  • Punem ulei la încins într-o tigaie și punem somonul la rumenit.
  • Punem hârtie de copt pe o tavă.
  • Scoatem somonul din ulei și îl punem pe tava cu hârtie de copt.
  • Peste somon presărăm pesmetul amestecat cu pesto de pătrunjel și mărar.
  • Punem tava la cuptor timp de 5 minute.
  • Într-o tigaie punem ulei de floarea soarelui pe care îl încingem la foc mare.
  • Punem ceapa și morcovul tăiate mărunt și le călim puțin.
  • Adăugăm ouăle și amestecăm.
  • Condimentăm cu sare și piper.
  • Punem puțin oțet.
  • La final, adăugăm orezul și amestecăm totul la temperatură mare.
  • Pe o farfurie punem 2 linguri de orez, deasupra punem somonul, ornăm cu o felie de lămâie și condimentăm cu sare și piper.
Facebook