Somon în stil asiatic
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O îmbinare surprinzătoare de arome.
Număr de porții
4-6
porții
Timp de preparare
40
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 5-6 medalioane de somon
- 200 g de orez
- 50 g parmezan ras
- 100 g pesmet
- O legătură de pătrunjel
- O legătură de mărar
- Ulei de măsline
- Ulei de floarea soarelui
- Oțet
- 2 ouă
- Un morcov
- O ceapă medie
Mod de preparare:
- Spălăm orezul în mai multe ape și apoi îl punem la fiert.
- Rupem vârfurile de la pătrunjel și de la mărar și le punem într-un mojar.
- Adăugăm jumătate de cățel de usturoi ras pentru aromă.
- Adăugăm puțin parmezan.
- Adăugăm puțină sare, piper și sfărâmăm cu pistilul.
- Turnăm puțin ulei de măsline și amestecăm.
- Tăiem morcovul în cubulețe mici.
- Tăiem ceapa mărunt.
- Strecurăm orezul și îl întindem pe o tavă ca să se răcească mai ușor.
- Ștergem medalioanele de somon cu un șervet de hârtie.
- Tăiem medalioanele în bucăți mai mici.
- Condimentăm somonul cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
- Amestecăm pesto de mărar și pătrunjel cu pesmetul
- Punem ulei la încins într-o tigaie și punem somonul la rumenit.
- Punem hârtie de copt pe o tavă.
- Scoatem somonul din ulei și îl punem pe tava cu hârtie de copt.
- Peste somon presărăm pesmetul amestecat cu pesto de pătrunjel și mărar.
- Punem tava la cuptor timp de 5 minute.
- Într-o tigaie punem ulei de floarea soarelui pe care îl încingem la foc mare.
- Punem ceapa și morcovul tăiate mărunt și le călim puțin.
- Adăugăm ouăle și amestecăm.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Punem puțin oțet.
- La final, adăugăm orezul și amestecăm totul la temperatură mare.
- Pe o farfurie punem 2 linguri de orez, deasupra punem somonul, ornăm cu o felie de lămâie și condimentăm cu sare și piper.