Sărbătorește Moș Nicolae cu două rețete delicioase

Biscuți de casă

Chef: Margot

Categorie: Desert

Un cadou frumos și aromat pentru copiii mici și mari, numai bun de pus în ghetuțele pregătite pentru Moș Nicolae.

Număr de porții

20
porții

Timp de preparare

90
min

Complexitate


mediu

Brioșe cu mere și ciocolată

Chef: Nicolai

Categorie: Desert

Un desert simplu, pe gustul copiilor, pe care îl putem face și cadou sau îl putem prepara în zilele speciale de sărbători.

Număr de porții

12
porții

Timp de preparare

40
min

Complexitate


ușor

Ingrediente reţeta 1 :

  • 225 g făină
  • 170g unt foarte rece tăiat cubulețe
  • 100g zahăr pudră pentru aluat
  • 50g zahăr extra pentru a pudra biscuiții
  • 1 gălbenuș de ou

Mod de preparare:

  • Într-un robot de bucătărie, amestecăm făina cu untul foarte rece, tăiat cubulețe.
  • Adăugăm 100g zahăr și semințele unei păstăi de vanilie, apoi gălbenușul de ou.
  • Formăm un aluat pe care îl învelim în folie de plastic și îl trecem la rece pentru o oră.
  • Scoatem aluatul, îl întindem și decupăm din el biscuiți cu ajutorul unor forme speciale.
  • Coacem biscuiții la 180 grade timp de 10 minute apoi îi scoatem pe un grătar de bucătărie și îi lăsăm la răcit.
  • Presărăm peste ei restul de zahăr pudră și îi servim copiilor mici și mari :)
Facebook

Ingrediente reţeta 2 :

  • ciocolată
  • 2 ouă
  • zahăr
  • zahăr brun
  • făină cât cuprinde
  • 80 g unt
  • 2 mere
  • drojdie
  • lapte
  • 150 g migdale sfărâmate sau făină de migdale

Mod de preparare:

  • Într-o tigaie punem puțin zahăr brun. Lăsăm puțin să se topească, apoi adăugăm puțin unt și un baton de vanilie
  • Tăiem merele în bucăți mici și ne asigurăm că se topește zahărul până să punem merele în tigaie.
  • Caramelizăm merele.
  • Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făină, drojdie, zahăr, puțină sare, făina de migdale.
  • În alt bol amestecăm lichidele. Batem ouăle, punem laptele, topim untul.
  • Sfărâmăm ciocolata cu cuțitul.
  • Oprim focul la mere și scoatem batonul de vanilie.
  • Amestecăm ușor lichidele cu ingredientele uscate.
  • Adăugăm și merele caramelizate. Amestecăm și adăugăm ciocolata.
  • Pregătim formele de brioșe în care punem compoziția, în proporție de aproximativ 2/3 din volum.
  • Coacem timp de 20-25 min la 180 grade și scoatem din cuptor când sunt gata.
Facebook