Sandwich cu brânză gratinată, sos bechamel și șuncă

Chef: Nicolai

Categorie: Mic dejun

Cunoscut și drept Croque Madame, crocant, consistent și gustos, preparatul este numai bun pentru diminețile târzii de weekend.

Număr de porții

2
porții

Timp de preparare

30
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 100 g șuncă feliată (50g de persoană)
  • 200 g cașcaval
  • 2 felii de brânză topită
  • 100 g unt
  • O salată
  • 2 ouă
  • O linguriță de muștar
  • 50 ml lapte
  • Un vârf de cuțit de nucșoară
  • O lingură de făină
  • Pătrunjel
  • Oțet

Mod de preparare:

  • Începem cu sosul Bechamel.
  • Topim 40 g de unt într-o oală, la foc mic, și adăugăm o lingură de făină, apoi amestecăm bine.
  • Adăugăm puțin lapte și condimentăm cu sare și piper.
  • Continuăm să amestecăm la foc mic.
  • Lăsăm sosul să se odihnească.
  • Fierbem apa pentru ouăle românești, adăugăm sare.
  • Între timp, punem 60 g unt în tigaie.
  • Tăiem pâinea oblic, felii mai groase, pe care le prăjim apoi în unt.
  • Radem cașcavalul.
  • Ungem feliile de pâine prăjită cu muștar, doar pe cele care vor fi la baza sandwichului.
  • Punem feliile de șuncă, apoi câte o felie de brânză topită ruptă, să se topească mai bine.
  • Acoperim cu câte o felie de pâine.
  • Punem un strat de sos bechamel deasupra, peste care punem un strat generos de cașcaval ras.
  • Punem sandwichurile în tavă, pe hârtie pergament.
  • Condimentăm cu sare și piper, apoi lăsăm la cuptor cam 5-7 minute, la temperature de 180 grade.
  • Cât stă sandwichul la cuptor, pregătim ouăle românești în apa cu sare și oțet.
  • Amestecăm cu coada unei linguri în apă și facem un fel de vârtej, în care turnăm cu grijă oul. Astfel, albușul se va coagula în jurul gălbenușului.
  • Fierbem oul aproximativ 2 minute, să rămână cremos.
  • Între timp pregătim și salata, pe care o spălăm bine, iar apoi o rupem.
  • Punem  puțin ulei de floarea soarelui, sare, piper și puțin pătrunjel, apoi amestecăm.
  • Scoatem sandwichurile din cuptor și le punem pe farfurii. Așezăm oul deasupra, iar lângă sandwich, pe aceeași farfurie, aranjăm salata.
Facebook