Șalău cu conopidă și morcovi baby
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
Un preparat ușor și savuros, numai bun pentru zilele liniștite de weekend
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
60 min
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- o mână de morcovi baby
- 600 g / 2 fileuri de șalău
- Conopidă
- Grana Padano
- Morcovi
- Ceapă
- Smântână lichidă
- Ardei gras/ resturi de ardei gras
- Vin alb
- Unt
Mod de preparare:
- Fierbem ceapa tăiată mare, morcovi și ardei gras.
- Porționăm fileurile de pește, iar bucățelele rămase le punem la fiert pentru supă.
- Punem ulei de măsline, sare și doar puțin piper pe pește și lăsăm să se odihnească la temperatura camerei.
- Curățăm conopida și o tăiem bucățele, crudă.
- Într-un vas adânc punem ½ ceapă tocată mărunt și puțin vin alb peste ceapă, să fiarbă.
- Amestecăm să nu se ardă.
- La supă punem și puțin cimbru uscat.
- Adăugăm conopida peste ceapă, apoi și morcovii baby. Condimentăm cu sare și piper.
- Turnăm puțină supă de pește.
- Adăugăm o lingură de unt și puțină Grana Padano.
- Prăjim peștele în tigaie cu ulei de măsline.
- Strecurăm supa și mai lăsăm la foc, să scadă, apoi o luăm de pe foc.
- Lăsăm peștele să se odihnească și mai punem puțină sare.
- Turnăm treptat smântâna lichidă.
- Mixăm în blender.
- Adăugăm o lingură de unt.
- Aranjăm conopida pe farfurie. Punem o bucată de șalău peste conopidă. O felie de lămâie, iar deasupra sosul spumă de pește.