Salate light, de vară

Chef: Margot

Categorie: Antreuri

Prospețime și savoare,cu două salate răcoritoare. Numai bune pentru zilele călduroase de vară!

Număr de porții

3
porții

Timp de preparare

20
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • Salată de paste:
  • 300g paste scurte (penne, fusilli)
  • roșii cherry
  • mozarella
  • măsline
  • porumb
  • rucola
  • ulei de masline
  • grana padano
  • Salată cu portocale, rodie și măsline:
  • 2-3 portocale
  • 1 rodie
  • 1 ceapă roșie
  • măsline
  • frunze de mentă
  • boabe de coriandru
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Salată de paste

Mod de preparare:

  • Punem la fiert pastele într-un vas cu apă și sare. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Le scurgem de apă și le punem într-un bol.
  • Amestecăm apoi pastele cu roșiile tăiate în două, măslinele, mozarella, boabele de porumb și frunze de rucola. Întrucât este o salată light, de vară, nu avem cantități exacte de ingrediente, avem libertatea de a jongla cu ele în funcție de ce ne place mai mult. Pentru oferta de la Penny ne-a inspirat, noi am adaugat mai multe măsline.
  • Finisăm totul cu un firicel de ulei de măsline și câteva fâșii de grana padano sau parmezan și servim salata rece, alături de vinul preferat sau de o limonadă proaspătă.

Salată cu portocale, rodie și măsline

Mod de preparare:

  • Curățăm portocalele de coajă, îndepărtând și membrana albă. Le tăiem rondele și le depozităm într-un bol.
  • Curățăm rodia în două și presărăm semințele ei peste portocale.
  • Adăugăm ceapa tăiată rondele – avem nevoie de o ceapă nu foarte iute, care să confere o aromă subtilă salatei – și măslinele.
  • Completăm cu frunzele de mentă tocate și, opțional, cu boabe de coriandru strivite într-un mojar.
  • Asezonăm cu un praf de sare și un firicel de ulei de măsline.
  • Lăsăm totul să se marineze la frigider.
  • După ce aromele s-au întrepătruns, servim salata rece în farfurii individuale: un răsfăț pentru zilele călduroase de vară!
Facebook