Salată de paste cu pui

Chef: Nicolai

Categorie: Antreuri

O rețetă numai bună de weekend, este foarte simplă, gustoasă și cu ingrediente la îndemână.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 250 g paste fusilli
  • 650 g (2 bucăți) piept de pui
  • 200 g roșii cherry
  • 3 căței de usturoi
  • O mână bună de rucola
  • Oregano
  • Grana Padano calup
  • 2 fire ceapă verde
  • Ulei de măsline
  • O lămâie
  • Unt
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

  • Încingem cuptorul
  • Tăiem pieptul de pui în bucăți mai mări. Cu cât bucățile de pui vor fi mai groase, cu atât vor fi mai suculente și mai gustoase.
  • Le punem într-un vas pentru cuptor sau într-o tavă.
  • Condimentăm cu sare și piper și turnăm puțin ulei de măsline.
  • Cu ajutorul unei furculițe stoarcem zeama de la o lămâie pe carnea de pui.
  • Sfărâmăm 3 căței de usturoi și îi adăugăm în tavă.
  • Presărăm oregano.
  • Punem puțin unt.
  • Adăugăm și câteva roșii cherry.
  • Amestecăm toate ingredientele, să se îmbine toate aromele iar carnea de pui să fie mai fragedă.
  • Acoperim tava cu folie de aluminiu, aburul va frăgezi și mai bine puiul iar carnea va fi și mai gustoasă.
  • Lăsăm la cuptor 35 de minute la 180 grade.
  • Punem rucola într-un bol și acoperim cu un șervețel umed, să nu oxideze iar culoarea să rămână intensă.
  • Fierbem apă cu multă sare, pentru paste. Punem pastele la fiert atunci când apa fierbe și respectăm timpul de fierbere menționat pe ambalaj. Pentru salata de paste, acestea trebuie să fie bine facute.
  • Când sunt gata pastele, scurgem apa, punem puțin ulei de măsline și amestecăm bine. Le lăsăm să se răcească. Dacă pastele sunt prea bine făcute, atunci le punem sub jet de apă rece să oprim procesul de gătire.
  • Scoatem puiul din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu. În acest moment carnea ar trebui să fie atât de fragedă încât se rupe cu lingura.
  • Scoatem calupul de brânză Grana Padano din ambalaj si pregătim toate ingredientele pentru aranjamentul pe farfurie.
  • Punem mai întâi pastele pe farfurie și rucola pe deasupra.
  • Așezăm peste bucățelele de pui, adăugăm câteva roșii cherry și usturoi.
  • Cu economul radem câteva fâșii subțiri de Grana Padano.
  • În loc de vinaigrette, punem pe deasupra puțin sos de la pui, acrișor de la zeama de lămâie, și măcinăm piper proaspăt.
  • Puteți pregăti această preparat și dacă aveți un rest de paste rămas de la o altă rețetă.
Facebook