Salată de morcovi cu pește afumat

Chef: Nicolai

Categorie: Salate

Un preparat simplu, dar mai deosebit pentru zilele de post cu dezlegare la pește. O salată ce poate fi servită la fel de bine și caldă și rece.

Număr de porții

6
porții

Timp de preparare

30
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • amestec de condimente/ curcuma
  • 1 kg morcovi
  • 180 g macrou afumat
  • nuci
  • ceapă
  • pătrunjel
  • ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

  • Fierbem apă cu sare. Curățăm morcovii cu economul, apoi îi fierbem.
  • Curățăm o ceapă mărișoară, pe care apoi o tocăm mărunt.
  • Punem puțin ulei în tigaie și punem ceapa. Nu vrem să se călească, ci doar să devină translucidă.
  • Scoatem morcovii când s-au fiert.
  • Adăugăm puțin praf de condimente/ curcuma. Tăiem morcovii rondele, apoi îi punem în tigaie, peste ceapă. Condimentăm cu sare și piper.
  • Curățăm peștele.
  • Punem morcovii pe farfurie. Așezăm jumătate de pește deasupra. Radem puțin miez de nucă și decorăm cu câteva frunze de pătrunjel proaspăt.
Facebook