Salată cu orz și carne de porc marinată

Chef: Nicolai

Categorie: Porc

Carnea de porc gata marinată ne salvează mult timp în bucătărie, iar orzul dă un gust aparte mâncării.

Număr de porții

3
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 150-200 g/persoană cotlet porc marinat vid
  • Țelină apio
  • 1 lingura mare/persoană orz crud
  • 2 fire/persoană ceapă verde
  • Conopidă
  • Roșii
  • Cimbrișor
  • Unt
  • Lămâie

Mod de preparare:

  • Punem la fiert multă apă cu sare.
  • Punem într-o tigaie un strop de ulei de măsline și puțin unt la temperatura camerei. Lăsăm la foc mic.
  • Tăiem cepele astfel încât să aibă lungimi egale și le punem în tigaie, adăugăm un cățel de usturoi, doar pentru aroma, și puțin cimbru proaspăt, sare, piper. Punem capacul să se găteasca mai repede.
  • Adăugăm puțină apă să fiarbă în tigaie.
  • Punem orzul la fiert și îl lăsăm cam 15 minute. Amestecăm să nu se lipească.
  • Când ceapa s-a înmuiat, o scoatem pe farfurie cu tot cu sos.
  • În aceeași tigaie mai punem puțin unt, sau untură de porc dacă avem, și punem carnea în tigaie. Lăsăm carnea mai mult pe o parte să prindă culoare. Cand întoarcem carnea punem capacul, să fie mai suculentă.
  • Rupem tijele de țelina apio și le spălam. Tăiem fin țelina.
  • Strecurăm orzul. Punem puțin ulei de măsline în orz, piper și sare.
  • Când iese apa din carne este semn că e mediu facuta.
  • Tăiem carnea felii și punem înapoi în tigaie să prindă culoare pe toate părțile.
  • Tăiem roșiile cherry în sferturi.
  • Lăsăm carnea să se mai răcească și condimentăm cu sare și piper.
  • Punem pe o farfurie orzul, roșiile, țelina, așezăm deasupra feliile de carne și decorăm cu ceapă verde trasă în unt.
  • Radem conopidă crudă deasupra.
  • Punem puțin ulei de măsline și frunze de cimbrișor proaspăt, usturoiul confiat și sos de la ceapă.
  • Decorăm cu câteva frunzulițe de pătrunjel proaspăt și frunze verzi de țelina și un sfert de lămâie.
Facebook