Salată cu grepfrut, creveți și avocado

Chef: Margot

Categorie: Salate

Această salată este cu adevărat un preparat de răsfăț. Ușoară și rapidă, poate fi ideea perfectă când vrei să faci cuiva drag o surpriză plăcută.

Număr de porții

1
porții

Timp de preparare

30
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 1 grepfrut mare sau 2 mai mici
  • 100g creveți mici
  • 1 salată mix
  • 1 avocado
  • opțional: coriandru proaspăt
  • 15 ml ulei de măsline
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de muștar

Mod de preparare:

  • Pregătim mixul de salată într-un bol. Alături, într-un alt bol, pregătim dressingul:  amestecăm cu telul uleiul, sucul de lămâie, muștarul și mierea, până când amestecul devine o emulsie. Îl păstrăm deoparte.
  • Marinăm creveții cu ulei de măsline, suc de lămâie, coriandru tocat mărunt (opțional, și cu usturoi), sare, piper.
  • Îndepărtăm coaja grepfrutului cu ajutorul unui cuțit și decupăm din el segmente, având grijă să evităm membrana, care este amară. Păstrăm segmentele de grapefruit deoparte.
  • Rumenim în tigaie creveții marinați. Îi scoatem pe hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Curățăm avocado-ul și îl feliem.
    Asamblăm și servim salata: turnăm dressingul peste mixul de salată si amestecăm, adăugând apoi și celelalte elemente: creveții, segmentele de grapefrut, avocado, frunzele de coriandru.
Facebook