Salată cu carne de curcan

Chef: Nicolai

Categorie: Salate

O salată delicioasă, cu un dressing gustos de iaurt și mirodenii, carne fragedă de curcan și sâmburi dulci de rodie.

Număr de porții

2
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 200 g carne de curcan spate
  • 5 roșii cherry
  • salată verde
  • 2 fire de ceapă verde
  • ceapă albă
  • 300 g iaurt
  • rodie
  • câteva fire pătrunjel proaspăt
  • lămâie
  • o linguriță de chimion măcinat
  • o linguriță de curry
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

  • Tăiem carnea în feliuțe de aprox. 1 cm grosime. E important să avem ustensile bune, cuțite care taie bine, ne ușurează foarte mult munca în bucătărie.
  • Bucățile de grăsime care rămân le păstrăm pentru o supă.
  • In salate proporțiile ar trebui să fie de 30% carne și restul salată, legume. Astfel vom folosi aprox. 100g de carne de persoană.
  • Într-un bol punem carnea feliată. Pentru că este subțire, nu va fi nevoie să stea mult la marinat.
  • Pregatim marinada, iar cel mai important este să începem cu condimentele, ca acestea să intre direct în carne, apoi adăugăm ingredientele lichide.
  • Condimentăm așadar carnea cu sare, piper, o linguriță de curry, chimion măcinat și amestecăm bine.
  • Stoarcem zeama de la o lămâie. Când preparăm o marinadă pe bază de lămâie, carnea își schimbă culoarea, va deveni mai albicioasă, pentru că procesul de gătire a început deja.
  • Amestecăm, apoi e bine să lăsăm un pic la rece. Dacă vrem să se marineze mai repede, lăsăm la temperatura camerei.
  • Acoperim cu folie de plastic.
  • Curățăm o ceapă albă.
  • Curățăm cățeii de usturoi și inlăturăm germenul din interior, pentru că se digera foarte  greu.
  • Tocăm mărunt ceapa și usturoiul.
  • Punem puțin ulei de măsline în tigaie și așteptăm să se încingă.
  • Punem întâi ceapa în tigaie și o pregătim la foc mic.
  • E important să tăiem ceapa uniform ca săse și prăjească uniform.
  • Când ceapa e făcută pe jumătate, adăugăm și usturoiul în tigaie.
  • Până e gata ceapa, punem iaurtul, amestecat bine astfel încât să fie mai cremos, peste carne.
  • Când ceapa și usturoiul sunt moi, le scoatem într-un vas, iar în aceeași tigaie urmează să prăjim și carnea. Ștergem doar tigaia cu un șervețel, astfel încât să nu rămână resturi de ceapă care s-ar putea arde și ar schimba gustul mâncării.
  • Carnea este deja aproape pe jumătate gătită datărită lămâii. Punem puțin ulei de măsline în tigaie, apoi prăjim carnea.
  • Până este gata carnea, curățăm rodia. De câte ori gătiți cu rodie, aveți mare grijă, pentru că pătează, așa că e bine să purtați un șorț.
  • Marinada cu iaurt va deveni dressingul pentru salata noastră, așa că mai completăm cu iaurt, adăugăm ceapa și usturoiul, condimentăm cu sare și piper.
  • Mai stoarcem puțină zeamă de lămâie și amestecăm bine.
  • Încălzim puțin sosul în tigaie.  Atunci când gătim cu iaurt sau lapte și lămâie, trebuie să avem grijă să amestecăm lactatele cu zeama de lămâie înainte și abia apoi să punem la căldură, altfel riscăm să se brânzească sosul.
  • Când carnea este gata, o tăiem în bucățele mici.
  • Rupem salata și o așezăm pe farfurie.
  • Punem bucățile de carne peste salată și adăugăm sosul.
  • Tocăm puțină ceapă verde, partea alba și cozile, evităm să folosim partea mai tare, de
  • Tăiem roșii cherry rondele subțiri și le punem în salată
  • La final adăugăm sâmburii de rodie care schimbă cu totul gustul salate, o face mult mai gustoasă.
Facebook