Rulouri cu spanac și brânză de vaci

Chef: Margot

Categorie: Fel Principal

O combinație clasică de spanac și brânză, în care inspirația italiană se întâlnește cu cea românească.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

30-40
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 8 foi de lasagna
  • 500g de spanac
  • 300 g de brânză de vaci
  • nucșoară
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • passata de roșii
  • cașcaval românesc
  • ulei de măsline
  • frunze de busuioc

Mod de preparare:

  • Foile de lasagna se pun la fiert în apă cu sare și se fierb 3-5 minute sau până când devin al dente. După aceea, se scot într-un bol cu apă rece și câteva cuburi de gheață pentru a nu se lipi între ele.
  • Spanacul se spală și se toacă, daca este proaspăt. Însă dacă nu e în sezon, se poate folosi și spanac congelat.
  • Într-o tigaie, se încinge puțin ulei de măsline și se pune spanacul, împreună cu unul-doi căței de usturoi mărunțiți, sare, piper și un praf de nucșoară pentru aromă.
  • După ce s-a înmuiat spanacul, se scoate într-o sită și se scurge foarte bine de apă, apoi se amestecă într-un bol cu câteva linguri din brânza de vaci, până ce compoziția capătă consistența dorită. Se lasă puțin să se răcească.
  • Între timp, passata se pune într-un vas la încălzit împreună cu puțin usturoi mărunțit, sare și piper.
  • Foile de lasagna se scot din apă. Peste ele se pune, cu lingura, o cantitate potrivită din amestecul de spanac, apoi se rulează foile, formându-se rulouri. Se taie în bucăți, apoi se așază circular într-un vas în care am turnat puțin ulei de măsline și sos de roșii. Se presară peste ele cașcaval românesc dat pe răzătoare.
  • Vasul se trece la cuptor, până când cașcavalul se rumenește puțin. Si pentru ca busuiocul nu-i bun doar de pusa sub perna :), putem servi rulourile calde presarand peste ele cateva frunze proaspete de busuioc.
Facebook