Rulouri cu spanac și brânză de vaci
Chef: Margot
Categorie: Fel Principal
O combinație clasică de spanac și brânză, în care inspirația italiană se întâlnește cu cea românească.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
30-40
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 8 foi de lasagna
- 500g de spanac
- 300 g de brânză de vaci
- nucșoară
- usturoi
- sare
- piper
- passata de roșii
- cașcaval românesc
- ulei de măsline
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
- Foile de lasagna se pun la fiert în apă cu sare și se fierb 3-5 minute sau până când devin al dente. După aceea, se scot într-un bol cu apă rece și câteva cuburi de gheață pentru a nu se lipi între ele.
- Spanacul se spală și se toacă, daca este proaspăt. Însă dacă nu e în sezon, se poate folosi și spanac congelat.
- Într-o tigaie, se încinge puțin ulei de măsline și se pune spanacul, împreună cu unul-doi căței de usturoi mărunțiți, sare, piper și un praf de nucșoară pentru aromă.
- După ce s-a înmuiat spanacul, se scoate într-o sită și se scurge foarte bine de apă, apoi se amestecă într-un bol cu câteva linguri din brânza de vaci, până ce compoziția capătă consistența dorită. Se lasă puțin să se răcească.
- Între timp, passata se pune într-un vas la încălzit împreună cu puțin usturoi mărunțit, sare și piper.
- Foile de lasagna se scot din apă. Peste ele se pune, cu lingura, o cantitate potrivită din amestecul de spanac, apoi se rulează foile, formându-se rulouri. Se taie în bucăți, apoi se așază circular într-un vas în care am turnat puțin ulei de măsline și sos de roșii. Se presară peste ele cașcaval românesc dat pe răzătoare.
- Vasul se trece la cuptor, până când cașcavalul se rumenește puțin. Si pentru ca busuiocul nu-i bun doar de pusa sub perna :), putem servi rulourile calde presarand peste ele cateva frunze proaspete de busuioc.