Pulpă de curcan cu legume la cuptor

Chef: Margot

Categorie: Fel Principal

Ușurința de a pregăti o masă completă într-o singură tavă!

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

120
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • o pulpă de curcan
  • o lămâie
  • muștar
  • miere
  • sare
  • piper
  • o conopidă
  • o legătură de morcovi
  • 2 lingurițe de zahăr
  • ierburi aromatice uscate
  • boia
  • ulei

Mod de preparare:

  • Amestecăm mierea cu muștarul și ungem pulpa de curcan cu acest amestec.
  • Tăiem lămâia felii pe care le așezăm în tavă. Peste ele așezăm pulpa de curcan, adăugăm puțin ulei și trecem tava la cuptor la temperatură joasă (de ex. 160-165 grade) pentru a se coace carnea lent și a deveni fragedă.
  • După aproximativ 45 minute – 1 oră tăiem morcovii în două pe lungime și îi amestecăm într-un vas cu puțin zahăr,cu ulei și sucul de la o portocală. Îi adăugăm în tavă, lângă pulpa de curcan.
  • După încă jumătate de oră amestecăm floretele de conopidă cu ulei, sare, piper, boia și ierburi aromatice uscate (după preferințe), apoi le adăugăm și pe ele în tavă lângă pulpa de curcan și morcovi.
  • Continuăm să coacem totul la temperatură joasă până când carnea e pătrunsă, iar legumele sunt și ele ușor rumenite.
  • Servim totul într-un singur platou pentru întreaga familie.
Facebook