Pui cu ciuperci și bere

Chef: Nicolai

Categorie: vita si carne de pasare

O mâncare savuroasă și aromată, cu ingrediente neașteptate, pe gustul românilor pentru weekendurile de iarnă.

Număr de porții

2
porții

Timp de preparare

90
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe pui superioare dezosate
  • 6 cârnați picanți, 1/ persoană
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe mari
  • 300g orez
  • 3-4 buc. de turtă dulce
  • 0.5 L bere
  • pătrunjel
  • unt
  • ulei de măsline
  • boia picantă

Mod de preparare:

  •  Într-o cratiță punem puțin ulei de măsline și unt, în care rumenim pulpele de pui.
  • Adăugăm o ceapă tocată mărunt.
  • Tăiem cârnații în bucăți de 5-6 cm. Îi adăugăm în cratiță și amestecăm, apoi condimentăm cu sare și piper și lăsăm la foc mic.
  • Lăsăm orezul la înmuiat și îl spălăm în 2-3 ape.
  • Călim în ulei de măsline jumătate de ceapă tocată mărunt. Adăugăm orezul și îl amestecăm puțin. Punem apă, iar când dă în clocot, dăm focul mai mic.
  • Sfărâmăm câteva bucăți de turtă dulce peste carnea de pui și amestecăm, apoi turnăm berea și lăsăm la fiert.
  • Adăugăm o legătură întreagă de pătrunjel.
  • În altă cratiță călim jumătate de ceapă tocată mărunt pentru ciuperci.
  • Curățăm ciupercile și le tăiem în 4 sau în 6, în funcție de cât de mari sunt. Le punem în cratiță și adăugăm sare. Când ciupercile lasă zeamă, adăugăm ceapă și pătrunjel verde tocat.
  • Punem boia picantă peste cârnați, apoi putem deja aranja preparatul pe farfurie.
  • Pe un pat de orez punem ciupercile, apoi carnea, iar la final adăugăm sosul.
Facebook