Prăjitură cu griș și portocale

Chef: Margot

Categorie: Desert

Dulce, caldă și cu parfum de portocale, cum să-i reziști? Tre-bu-ie să te răsfeți cu ea!

Număr de porții

10
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 100 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 g iaurt
  • 100 ml suc de portocale
  • 275 g griș
  • 75 g migdale măcinate
  • 7 g de praf de copt (1 linguriță)
  • vanilie
  • scorțișoară
  • 1 ou
  • Pentru sirop - 100 ml suc de portocale
  • Pentru sirop - 100 g zahăr
  • Pentru sirop - 2 sau3 linguri de apă

Mod de preparare:

  • Într-un robot de bucătărie, sau într-un bol, amestecăm cu telul zahărul, uleiul, iaurtul și sucul de portocale.
  • Adăugăm apoi grișul, făina de migdale, praful de copt, vanilia, scorțișoara și la sfârșit un ou.
  • Turnăm amestecul într-o tavă cu fundul detașabil și unsă cu unt.
  • Coacem totul la 180 grade timp de 35 minute.
  • Imediat ce scoatem prăjitura de la cuptor, pregătim siropul, amestecând într-un vas, la foc mic, 100 g zahăr cu suc de portocale și puțină apă.
  • Turnăm siropul peste prăjitura caldă și servim imediat, cu iaurt alături.
Facebook