Prăjitură cu griș și portocale
Chef: Margot
Categorie: Desert
Dulce, caldă și cu parfum de portocale, cum să-i reziști? Tre-bu-ie să te răsfeți cu ea!
Număr de porții
10
porții
Timp de preparare
60
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 g iaurt
- 100 ml suc de portocale
- 275 g griș
- 75 g migdale măcinate
- 7 g de praf de copt (1 linguriță)
- vanilie
- scorțișoară
- 1 ou
- Pentru sirop - 100 ml suc de portocale
- Pentru sirop - 100 g zahăr
- Pentru sirop - 2 sau3 linguri de apă
Mod de preparare:
- Într-un robot de bucătărie, sau într-un bol, amestecăm cu telul zahărul, uleiul, iaurtul și sucul de portocale.
- Adăugăm apoi grișul, făina de migdale, praful de copt, vanilia, scorțișoara și la sfârșit un ou.
- Turnăm amestecul într-o tavă cu fundul detașabil și unsă cu unt.
- Coacem totul la 180 grade timp de 35 minute.
- Imediat ce scoatem prăjitura de la cuptor, pregătim siropul, amestecând într-un vas, la foc mic, 100 g zahăr cu suc de portocale și puțină apă.
- Turnăm siropul peste prăjitura caldă și servim imediat, cu iaurt alături.