Plăcintă de curcan

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O plăcintă cu gust intens de carne, foarte consistentă, potrivită pentru weekendurile de toamnă în familie.

Număr de porții

8
porții

Timp de preparare

90
min

Complexitate


ridicat

Ingrediente:

  • aluat foietaj
  • 500 g ciuperci
  • 500 g ficăței de pui
  • 2 cepe
  • supă de pui / un cub supă de pui
  • 3 pulpe superioare de curcan
  • 2 ouă
  • pătrunjel
  • lapte
  • miez de pâine, 5-6 felii

Mod de preparare:

  • Tocăm o pulpă de curcan în blender.
  • Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Punem ulei de măsline în tigaie, apoi adăugăm ceapa și o lăsăm să se confieze la foc mic.
  • Curățăm ficățeii și îi scurgem de apă pe un prosop de hârtie. Într-o altă tigaie punem ulei la încins, apoi prăjim ficățeii.
  • Condimentăm cu sare și piper. Tăiem coaja feliilor de pâine, punem într-un bol miezul și îl înmuiem în lapte.
  • Scoatem pielița de pe două pulpe de curcan, dezosăm și tăiem carnea fâșii subțiri. Batem bucățile de carne cu ciocanul de bucătărie
  • Rupem o mână de pătrunjel și îl tocăm mărunt. Punem în blender ficățeii, ceapa, o parte dintre ciuperci tăiate în sferturi, puțină supă de pui, adăugăm un ou, mixăm totul și apoi turnăm compoziția într-un bol.
  • Tot în blender punem ciuperci, carnea tocată, miezul de pâine stors, puțină supă, cât să se amestece bine ingredientele. Apoi amestecăm ambele paste în blender, până obținem o compoziție de consistența unui pateu.
  • Condimentăm cu sare și piper. Alegem un vas termorezistent în care să pregătim plăcinta și ungem vasul cu ulei.
  • Așezăm pe fundul vasului un rând de carne de curcan. Asezonăm cu sare și piper.
  • Întindem apoi un strat de pastă de ficăței. Continuăm cu încă un strat de carne, apoi cu încă un strat de pastă
  • Condimentăm cu sare și piper. Despachetăm foietajul.
  • Învelim în aluat de foietaj și tăiem surplusul cu cuțitul. Împingem marginile în interior, cu coada unei linguri
  • În funcție de inspirație, decorăm plăcinta cu modele create din resturile de aluat.
  • Decupăm aluatul în mijloc . Ungem cu gălbenuș de ou
  • Coacem în cuptor timp de 40 min la 180 grade.
Facebook