Pizza cu salam, porumb și ardei iute
Chef: Margot
Categorie: Fel Principal
Simplă, savuroasă, numai bună de împărțit cu prietenii, pizza e întotdeauna o idee bună. E gata cât ai zice… “weekend”!
Număr de porții
6
porții
Timp de preparare
40
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- aluat de pizza
- pastă de tomate concentrată
- mozarella
- o mână de grana padano răzuit
- salam
- un ardei iute
- o conservă mică de boabe de porumb
Mod de preparare:
- Se încinge cuptorul la o temperatură cât mai mare (225 grade).
- Pasta de tomate se pune la încălzit împreună cu puțină apă. Se adaugă sare, piper și putin busuioc tocat mărunt.
- Aluatul de pizza se pune într-o tavă.
- Peste el se întinde pasta de tomate, apoi se presară bucăți de mozarella, grana padano răzuit, se așază feliile de salam, câteva feliuțe de ardei iute și boabe de porumb în cantitatea dorită.
- Se trece pizza la cuptorul foarte bine încins până când salamul se rumenește, iar marginile aluatului devin aurii.