Perișoare în supă avgolemono

Chef: Margot

Categorie: Supe și ciorbe

Acrișoară și revigorantă, supa avgolemono cu perișoare este una tradițional grecească, asemănătoare cu ciorba noastră de perișoare.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 250 g carne de curcan
  • 2 ouă
  • 1 ceapă albă
  • o mână de orez
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 50 g făină
  • 1l de apă caldă
  • o lămâie
  • mărar
  • un cub de unt

Mod de preparare:

  • Carnea se toacă și se amestecă împreună cu ceapa și un albuș de ou, apoi se asezonează cu sare și piper. Se adaugă orezul și patrunjelul tocat.
  • Din carne se ia câte o cantitate potrivită și se formează perișoare, care se trec prin făină și se așază pe o farfurie.
  • Într-o oală se topește cubul de unt, se adaugă perișoarele (nu se lasă până se rumenesc) și se acoperă cu apă caldă, turnată puțin câte puțin. Se fierbe la foc mic, pentru a evita ca perișoarele să se sfărâme. În aproximativ jumătate de oră, perișoarele vor fi gata.
  • Între timp, separat se bat ca pentru omletă 2 gălbenușuri și un albuș cu zeamă de la o lămâie, sare și piper. Se ia cu polonicul din zeama care fierbe în oală și se adaugă puțin câte puțin peste amestecul de ou, cu mare grijă. Dacă se adaugă o cantitate de supă prea fierbinte deodată, riscăm ca oul să devină omletă :)
  • Când sunt fierte perișoarele, se adaugă amestecul de ouă (avgolemono) peste ele și se mai continuă fierberea pe aragaz timp de 2-3 minute.
  • La final, se adaugă mărarul și se servește supa caldă.
Facebook