Paste gratinate cu șuncă

Chef: Nicolai

Categorie: Antreuri

Un preparat consistent, delicios pentru serile friguroase de week-end de toamnă în familie.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

30
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 400g paste conchiglie
  • un pachet șuncă / 200 g feliată
  • pesmet
  • smântână
  • 2 ouă
  • lapte
  • făină
  • dovlecel
  • o ceapă
  • 300 g cașcaval afumat

Mod de preparare:

  • Pentru că în bucătărie e bine să începem cu ceea ce ne ia mai mult timp, fierbem întâi apa cu sare pentru paste.
  • Tocăm ceapa mărunt, o călim și condimentăm cu sare și piper.
  • Radem dovlecelul pe răzătoare și îl adăugăm apoi în tigaie, împreună cu ceapa.
  • Batem 2 ouă cu telul, adăugăm 5 linguri bune de smântână și condimentăm cu sare și piper.
  • Completăm cu puțin lapte și amestecam bine cu telul.
  • Tăiem șunca în bucățele.
  • Radem cașcaval afumat.
  • Fierbem pastele cât scrie pe ambalaj și amestecăm la început să nu se lipească. Scurgem apa când s-au fiert. Condimentăm cu sare și piper
  • Luăm tigaia cu ceapă și dovlecel de pe foc.
  • Încingem cuptorul.
  • Punem pastele într-un bol, adăugăm compoziția de ou și smântână, amestecăm și șunca, dovleceii și jumătate din cantitatea de cașcaval.
  • Turnăm toată compoziția într-un vas potrivit pentru cuptor.
  • Mai punem puțină compoziție din ou și smântână și cașcaval ras pe deasupra.
  • Presărăm o mână de pesmet.
  • Coacem 5 -7 min în cuptor la 180 grade.
  • Scoatem din cuptor când s-a rumenit.
Facebook