Paste gratinate cu șuncă
Chef: Nicolai
Categorie: Antreuri
Un preparat consistent, delicios pentru serile friguroase de week-end de toamnă în familie.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
30
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 400g paste conchiglie
- un pachet șuncă / 200 g feliată
- pesmet
- smântână
- 2 ouă
- lapte
- făină
- dovlecel
- o ceapă
- 300 g cașcaval afumat
Mod de preparare:
- Pentru că în bucătărie e bine să începem cu ceea ce ne ia mai mult timp, fierbem întâi apa cu sare pentru paste.
- Tocăm ceapa mărunt, o călim și condimentăm cu sare și piper.
- Radem dovlecelul pe răzătoare și îl adăugăm apoi în tigaie, împreună cu ceapa.
- Batem 2 ouă cu telul, adăugăm 5 linguri bune de smântână și condimentăm cu sare și piper.
- Completăm cu puțin lapte și amestecam bine cu telul.
- Tăiem șunca în bucățele.
- Radem cașcaval afumat.
- Fierbem pastele cât scrie pe ambalaj și amestecăm la început să nu se lipească. Scurgem apa când s-au fiert. Condimentăm cu sare și piper
- Luăm tigaia cu ceapă și dovlecel de pe foc.
- Încingem cuptorul.
- Punem pastele într-un bol, adăugăm compoziția de ou și smântână, amestecăm și șunca, dovleceii și jumătate din cantitatea de cașcaval.
- Turnăm toată compoziția într-un vas potrivit pentru cuptor.
- Mai punem puțină compoziție din ou și smântână și cașcaval ras pe deasupra.
- Presărăm o mână de pesmet.
- Coacem 5 -7 min în cuptor la 180 grade.
- Scoatem din cuptor când s-a rumenit.