Ouă în crustă crocantă

Chef: Margot

Categorie: Gustare

Ouă fierte, îmbrăcate într-un înveliș crocant din carne de curcan.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

40
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 300 g carne de curcan tocată
  • 1-2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
  • 1 ceapă mică, tocată
  • ierburi aromatice uscate
  • sare, piper
  • 100g faina
  • 150g de pesmet
  • ulei pentru deep-fry

Mod de preparare:

  • Punem apa la fiert, într-un vas. Când apa începe să fiarbă, scufundăm în ea 4 din cele 6 ouă, lăsându-le la fiert 6-7 minute pentru a obține galbenuș moale și mai mult (8-9 minute) pentru un galbenuș tare. Când timpul s-a scurs, le scoatem din vas și le mutăm într-un bol cu apă rece. Când putem să le manevrăm, curățăm ouăle de coajă.
  • Într-un bol separat, batem cele două ouă rămase.
  • Pregătim carnea în care vom înveli ouăle, amestecând-o cu ceapă tocată, usturoiul marunțit, ierburile aromatice și o asezonăm cu sare si piper.
  • Luăm o cantitate de carne în palmă și o aplatizăm. În mijlocul ei asezăm oul, pe care il învelim cu grijă în mixul de carne. Îi dăm o formă frumoasă și il trecem, pe rând, prin faină, ou bătut și pesmet.
  • Scufundăm ouăle invelite în carne într-un vas cu ulei încins, rumenindu-le timp de 7-8 minute sau până când capată culoarea dorită. Le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim pe o farfurie, alături de mixul preferat de salată.
Facebook