Ouă în crustă crocantă
Chef: Margot
Categorie: Gustare
Ouă fierte, îmbrăcate într-un înveliș crocant din carne de curcan.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
40
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 6 ouă
- 300 g carne de curcan tocată
- 1-2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
- 1 ceapă mică, tocată
- ierburi aromatice uscate
- sare, piper
- 100g faina
- 150g de pesmet
- ulei pentru deep-fry
Mod de preparare:
- Punem apa la fiert, într-un vas. Când apa începe să fiarbă, scufundăm în ea 4 din cele 6 ouă, lăsându-le la fiert 6-7 minute pentru a obține galbenuș moale și mai mult (8-9 minute) pentru un galbenuș tare. Când timpul s-a scurs, le scoatem din vas și le mutăm într-un bol cu apă rece. Când putem să le manevrăm, curățăm ouăle de coajă.
- Într-un bol separat, batem cele două ouă rămase.
- Pregătim carnea în care vom înveli ouăle, amestecând-o cu ceapă tocată, usturoiul marunțit, ierburile aromatice și o asezonăm cu sare si piper.
- Luăm o cantitate de carne în palmă și o aplatizăm. În mijlocul ei asezăm oul, pe care il învelim cu grijă în mixul de carne. Îi dăm o formă frumoasă și il trecem, pe rând, prin faină, ou bătut și pesmet.
- Scufundăm ouăle invelite în carne într-un vas cu ulei încins, rumenindu-le timp de 7-8 minute sau până când capată culoarea dorită. Le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim pe o farfurie, alături de mixul preferat de salată.