Orez cu Grana Padano și carne de curcan

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Un preparat care are nevoie de puțină grijă, trebuie să îi dăm atenție, e o mâncare ce trebuie povestită.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • O pulpă superioară de curcan
  • 200g orez
  • 2 bucăți ceapă albă
  • 100g Grana Padano ras
  • Unt 100 g
  • Ceapă verde
  • Pătrunjel
  • Mărar
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Vin alb
  • Mazăre 2 linguri
  • Zeamă de lamaie

Mod de preparare:

  • Începem cu ce băgăm la cuptor. Punem pulpa de curcan în tavă. Desprindem pielea de carne si facem un fel de buzunar în care îndesăm unt moale.
  • Presăm 2 căței de usturoi și îi îndesăm sub pielea curcanului. Punem ulei de măsline deasupra. Condimentăm cu sare și piper.
  • Curățăm o ceapă albă, o tocăm mai grosier și o punem în tavă pe lângă pulpa de curcan. Mai curățăm un cățel de usturoi și îl punem și pe el în tavă.
  • Adăugăm vin alb. Punem și apă, astfel carnea va fi mai suculentă.
  • Lăsăm la cuptor aproximativ 40 minute la 180 grade, depinde și de cât de mare este pulpa de curcan.
  • Punem într-o cratiță puțin ulei de măsline, puțin unt și când s-a topit untul, punem o ceapă albă tocată foarte mărunt. Amestecăm cu grijă la foc mic, să nu se ardă deloc ceapa.
  • Adăugăm și mazărea crudă, amestecăm, apoi adăugam și orezul. Măcinăm piper proaspăt.
  • Nu punem sare încă, pentru că vom folosi Grana Padano, o brânză veche suficient de sărată. Dacă la final simțim că mai este nevoie de sare, mai punem atunci.
  • Amestecăm cu grijă.
  • Stingem cu puțin vin alb. Adăugăm treptat câte puțină apă și amestecăm în Când scade apa mai adăugăm. de calitate. O cratiță bună, pe fundul căreia nu se lipesc ingredientele, este binevenită.
  • Dacă punem apa treptat, orezul devine foarte cremos. Tot punem apă până se umflă orezul. Punem puțină sare.
  • Între timp ne mai uităm și în cuptor și dacă observăm că mai scade apa la curcan, mai adăugăm pe parcurs.
  • Stând lângă cratița la foc încet, pregătim verdețurile. Luăm un bol cu cuburi de gheață, punem apă rece și cu foarfeca tăiem cozile de ceapă verde, pătrunjelul (doar vârfurile), mărarul. La gheață își vor păstra culoarea proaspătă.
  • Luăm un șervețel de hârtie pe care îl punem deasupra bolului și îl îmbibăm în apă, va proteja și mai bine verdețurile.
  • Gustăm orezul dacă s-a fiert. Testăm bobul de orez, dacă se sfărâmă atunci înseamnă că încă nu este gata.
  • Adăugăm unt la temperatura camerei și încorporăm.
  • Adăugăm Grana Padano ras în timp ce amestecăm continuu.cuptor.
  • Scoatem verdeața din apă și o scurgem pe un șervețel.
  • Stoarcem peste  verdeață zeama de lămâie și punem puțin ulei de măsline.
  • Amestecăm și condimentăm cu sare și piper.
  • Feliem pulpa de curcan
  • Punem orezul în farfurie, apoi carnea de curcan peste orez. Condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm ceapa caramelizată, iar deasupra presărăm verdeața proaspătă.
Facebook