Nuggets de curcan

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

De obicei folosim aripa și pulpa de curcan la ciorbe sau supe. Iată o nouă idee de cum am putea folosi carnea de curcan

Număr de porții

4-6
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 100g /persoană mix aripă și pulpă inferioară de curcan cu os și piele
  • 1 lingură/persoană de couscous
  • fulgi de migdale
  • cimbru
  • 3-4 felii miez de pâine
  • 1 bucată la 2 persoane zucchini
  • ceapă verde
  • pătrunjel
  • făină
  • ouă
  • roșii
  • semințe chilli
  • maioneză
  • ketchup

Mod de preparare:

  • Tăiem rondele subtiri de zucchini, presărăm sare și piper și le lăsăm deoparte.
  • Dezosăm carnea și păstrăm oasele pentru supă sau piftie. Luăm toată carnea de pe os.
  • De obicei carnea de curcan e mai tare, dar cum o vom prepara acum va fi mai moale și fragedă.
  • Îndepărtăm atât oasele cât și pielița, pentru că este ațoasă, și le păstrăm pentru ciorbe sau supe.
  • Încingem cuptorul.
  • Tăiem carnea în bucățele mici.
  • Punem în blender miezul de pâine și îl facem pesmet. Il vrăsăm într-un bol.
  • Tocăm carnea, condimentăm cu sare și piper, adăugăm un cățel de usturoi dat pe răzătoare, ca să se simtă doar aroma.
  • Amestecăm.
  • Adaugăm un ou, apoi puțin pesmet din pâine.
  • Spargem 2 ouă într-un bol separat, le batem bine, condimentăm cu sare și piper.
  • Pregătim și un bol cu făină și unul cu pesmet.
  • Într-o tavă punem hârtie pergament.
  • Porționăm carnea cu mâinile și dăm formă de nuggets, sau de chiftele.
  • Dăm carnea întâi prin făină, apoi prin ou, apoi pesmet și punem în tavă.
  • Lăsăm chiftelele la cuptor 25 minute la 180 grade.
  • Punem couscousul într-un bol și adăugăm puțin ulei de măsline. Amestecăm.
  • Condimentăm cu sare și aduăugăm apă doar cât să acopere couscousul.
  • Îl lăsăm să se umfle și să absoarbă toată apa.
  • Crestăm roșiile în X pe fund și scoatem cotorul verde, apoi le punem în apă clocotită.
  • Le lăsăm 1-2 minute, cât să se desprindă pielița.
  • Pregătim un vas cu apă rece, eventual cu gheață, să le facem șoc termic. Punem roșiile în apă rece și le decojim. Păstrăm pulpa de la roșii, fără miez și semințe.
  • Tocăm marunt pulpa de roșii.
  • Punem un șervețel peste zucchini și presăm, să absoarbă apa care a ieșit din zucchini.
  • Mai amestecăm în couscous.
  • Tocăm 2  fire de ceapă verde, fără partea de mijloc, și punem peste roșii.
  • Pregătim un fel de carpaccio de zucchini. Punem ulei în tigaie, un cățel de usturoi intreg și 2 vârfuri de cimbru și feliile de zucchini. Avem grijă să nu se ardă zucchini.
  • Scoatem pe hârtie să scurgem surplusul de ulei.
  • Scoatem nuggets de la cuptor.
  • Peste couscous punem ceapa, patrunjelul tocat și roșiile.
  • Punem puțină zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
  • Punem salata de couscous pe o farfurie, apoi un strat de zucchini, un strat de couscous, apoi zucchini si iar couscous. Deasupra presărăm fulgi de migdale.
  • Alături așezăm nuggets și o felie de lămâie.
  • Amestecăm puțină maioneză cu puțin ketchup, iar pe deasupra presărăm câteva semințe de chilli.
Facebook