Gulaș
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O mâncare consistentă, cu puține ingrediente, dar foarte gustoasă, potrivită pentru zilele de februarie.
Număr de porții
6
porții
Timp de preparare
90
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 600 g de carne de porc
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe medii
- O conservă cu roșii întregi decojite
- 500 ml de supă clară de pui
- Cimbru uscat
- Foi de dafin
- Boia
- Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
- Tăiem carnea în bucăți mari.
- Punem uleiul la încins într-un ceaun din fontă
- Punem bucățile de carne peste care am presărat puțină boia la rumenit. După ce s-au rumenit scoatem carnea din ceaun și o presărăm cu sare și piper.
- Curățăm cepele, le tocăm mai mare și le punem la călit în ceaun, în același ulei în care am rumenit carnea. Presărăm și puțină boia.
- Adăugăm roșiile din conservă în ceaun, peste ceapă și nu aruncăm conserva.
- Pregătim un buchet dintr-o legătură de pătrunjel, cimbru și câteva foi de dafin și îl punem în ceaun, peste ceapa călită și roșii.
- Adăugăm și carnea rumenită.
- Clătim conserva cu puțină supă de pui și turnăm în ceaun. Adăugăm și restul supei. Dacă scade, mai putem adăuga apă.
- Curățăm și adăugam întâi morcovii tăiați în bucăți mai mari. Lăsăm să fiarbă 10 minute.
- Curățăm cartofii și îi tăiem în bucăți mari. Îi punem la fiert peste restul ingredientelor, în ceaun.
- Punem capacul și băgăm ceaunul la cuptor pentru 30 minute.
- Scotem ceaunul din cuptor, scoatem buchetul de condimente.