Gulaș

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O mâncare consistentă, cu puține ingrediente, dar foarte gustoasă, potrivită pentru zilele de februarie.

Număr de porții

6
porții

Timp de preparare

90
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 600 g de carne de porc
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • O conservă cu roșii întregi decojite
  • 500 ml de supă clară de pui
  • Cimbru uscat
  • Foi de dafin
  • Boia
  • Ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

  •  Tăiem carnea în bucăți mari.
  • Punem uleiul la încins într-un ceaun din fontă
  • Punem bucățile de carne peste care am presărat puțină boia la rumenit. După ce s-au rumenit scoatem carnea din ceaun și o presărăm cu sare și piper.
  • Curățăm cepele, le tocăm mai mare și le punem la călit în ceaun, în același ulei în care am rumenit carnea. Presărăm și puțină boia.
  • Adăugăm roșiile din conservă în ceaun, peste ceapă și nu aruncăm conserva.
  • Pregătim un buchet dintr-o legătură de pătrunjel, cimbru și câteva foi de dafin și îl punem în ceaun, peste ceapa călită și roșii.
  • Adăugăm și carnea rumenită.
  • Clătim conserva cu puțină supă de pui și turnăm în ceaun. Adăugăm și restul supei. Dacă scade, mai putem adăuga apă.
  • Curățăm și adăugam întâi morcovii tăiați în bucăți mai mari. Lăsăm să fiarbă 10 minute.
  • Curățăm cartofii și îi tăiem în bucăți mari. Îi punem la fiert peste restul ingredientelor, în ceaun.
  • Punem capacul și băgăm ceaunul la cuptor pentru 30 minute.
  • Scotem ceaunul din cuptor, scoatem buchetul de condimente.
Facebook