Gogoși cu gem
Chef: Nicolai
Categorie: Desert
Un desert care bucură pe oricine, de la mic la mare.
Număr de porții
6
porții
Timp de preparare
90
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 300 ml apă minerală
- 500 g făină
- un cub de drojdie
- 30 g zahăr
- 20 g ulei
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- esență de rom
- coajă de lămâie
- 1 litru ulei
- Pentru prăjit - 1 litru ulei floarea soarelui
- Pentru decorat - zahăr pudră
- Pentru umplutură - gem sau dulceață
Mod de preparare:
- Punem într-un malaxor drojdia cu puțină apă minerală, zahăr și un vârf de sare.
- Adăugăm treptat făina și apa minerală. Amestecăm totul la viteză mică.
- Adăugăm coaja de lâmâie.
- Turnăm treptat și uleiul și continuăm să amestecăm.
- Punem aluatul într-un castron pe care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei până își triplează volumul.
- Pe un blat de bucătărie presărăm făină și întindem aluatul în grosime de maxim 1 cm
- Cu un pahar tăiem forme pe care le lăsăm la odihnit timp de 5 – 10 minute, pe o hârtie de pergament.
- Încingem uleiul și punem la prăjit formele tăiate în prealabil.
- Punem pe o farfurie șervețele pe care vom scoate gogoșile.
- O parte dintre gogoși le tăvălim prin zahăr pudră.
- Pentru a le umple cu gem sau dulceață, facem un con din hârtie de pergament, facem o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii și umplem după gust.