Frigărui de Emmentaler

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Iată o modalitate inedită în care puteți folosi Emmentalerul feliat, în afară de sandvișuri.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 150 g Emmentaler (un pachet de Emmentaller feliat)
  • 2 Morcovi
  • 2 Ouă
  • 2 săculeți Orez (ready to boil)
  • ¼ Varză dulce
  • 50g/ persoană pulpă de vită
  • O ceapă
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sos de soia
  • Sare, piper
  • O ceapă verde pentru decor.

Mod de preparare:

  • Mod preparare:
    Punem apă cu sare la fiert pentru orez. Vom folosi orez ready-to-boil în săculeți, un săculeț este suficient pentru 2 persoane.
  • Citim pe ambalajul orezului timpul de fierbere și suntem atenți să îl respectăm. Dacă vrem ca orezul să fie al dente, scurtăm cu 2 minute timpul de fierbere.
  • Fierbem orezul la foc mic.
  • Când este gata, scurgem surplusul de apă, scoatem orezul din săculeți și îl lăsăm să se răcească într-o farfurie mai mare. Dimensiunea farfuriei ajută la răcirea mai rapidă a orezului.
  • Tăiem Emmentaler-ul pe lățime, în opt bucăți egale. Să fim siguri că obținem bucăți egale, tăiem întâi Emmentaler-ul în două, apoi fiecare jumătate va fi tăiată iarăși în două, apoi fiecare sfert tăiat din nou pe din două.
  • Dacă este nevoie, scurtăm bețele de frigărui pe dimensiunea tigăii în care urmează să le preparăm.
  • Înfigem bețele de frigărui în bucățile de Emmentaler, pe lungime, șerpuit.
  • Tăieim carnea de vită în sens opus fibrei, în felii subțiri.
  • Pregătim și restul ingredientelor, tocăm mărunt morcovii, ceapa și varza.
  • Batem 2 ouă și le condimentăm cu sare și piper.
  • Condimentăm feliile de carne cu sare și piper.
  • Înfășurăm frigăruile de Emmentaler în feliile de carne.
  • Punem ulei de floarea soarelui într-o tigaie și lăsăm la foc mare. Când s-a încins uleiul, adăugam ouăle bătute și amestecam cu o paletă de lemn.
  • Adăugăm întâi morcovul, pentru că este cel mai tare.
  • Adăugăm ceapa și apoi varza. Amestecăm pe foc până se înmoaie orezul și amestecăm totul pe foc cât mai mare.
  • Într-o tigaie la foc puternic, punem puțin ulei, apoi așezăm frigăruile.
  • Când carnea a prins culoare, adăugăm puțină ceapă tăiată julien.
  • Adăugăm sos de soia.
  • Când carnea s-a rumenit frumos iar Emmentaler-ul din interior s-a topit, fără să curgă, scoatem frigăruile pe o farfurie.
  • Oprim focul și punem în tigaie puțină apă, ca ceapa să fiarbă puțin în sos de soia.
    Când totul este gata, ne pregătim pentru servire. Așezăm orezul pe farfurie, montăm frigăruile peste orez, punem sos de ceapă și soia pe deasupra și decorăm cu cozi de ceapă verde tocate mărunt.
Facebook