Chec cu banane

Chef: Margot

Categorie: Desert

Poftă de chec? Banana bread e un chec special, cu banane, scorțișoară și merișoare, perfect pentru un răsfăț de weekend!

Număr de porții

1 chec
porții

Timp de preparare

75
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 4 banane
  • 10 ml suc de lămâie
  • 250 g făină
  • o linguriță praf de copt
  • o linguriță bicarbonat
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr brun
  • 125 ml ulei
  • 75 g iaurt
  • scortișoară
  • 10 g merișoare

Mod de preparare:

  • Într-un bol, cu o furculiță, mărunțim 3 dintre banane până devin un piure și le amestecăm cu sucul de lămâie
  • Amestecăm făina cu bicarbonatul și praful de copt
  • Batem ouăle cu zahărul brun, încorporăm uleiul, apoi iaurtul
  • Adăugăm piureul de banane
  • Amestecăm compoziția formată cu făina, bicarbonatul și praful de copt
  • Aromatizăm cu un praf de scorțișoară și adăugăm merișoarele
  • Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o decorăm cu două felii de la banana rămasă, tăiate pe lungime
  • Coacem checul cu banane la 180 grade, timp de aproximativ o oră. În funcție de cuptorul pe care îl aveți acasă, timpul poate varia, așa că nu uitați să verificați dacă checul e făcut aplicând testul scobitorii: introduceți o scobitoare în mijlocul lui, iar dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că și checul este gata.
  • Lăsăm banana bread să se răcească de tot, apoi o tăiem felii și o împărțim cu cei dragi
Facebook