Carne românească cu trei garnituri

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O mâncare adevărată de toamnă, cu legume de sezon preparate inventiv, carne de porc și combinații surprinzătoare de gusturi.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc lucru
  • 1 vânătă
  • 4 ardei capia
  • 1 varză roșie
  • 2 foi de dafin
  • chimen
  • 100 ml vin alb
  • struguri albi
  • o lingură de miere
  • oțet balsamic
  • oțet
  • ardei iute
  • boabe de piper

Mod de preparare:

  • Tăiem carnea de porc lucru în bucățele și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm apoi carnea să se odihnească.
  • Punem o oală pe foc cu puțin ulei de măsline, în care punem chimen.
  • Tocăm varza roșie, pe care o punem în oală și amestecăm.
  • Turnăm și puțin vin alb, aproximativ 100 ml.
  • Adăugăm boabe de piper și două foi de dafin, atunci când se mai înmoaie varza.
  • Lăsăm la foc mic până mai scade vinul, apoi mai adăugăm puțină apă, sare și piper
  • Frigem carnea într-o tigaie încinsă, fără ulei, deoarece are carnea suficientă grăsime.
  • Tăiem vânăta pe lung, apoi în bucăți mari.
  • Turnăm ulei de floarea soarelui într-o tigaie, punem mai mult pentru că vinetele vor absorbi destul de mult ulei. Când uleiul s-a încins, adăugăm și vinetele.
  • Suntem atenți la tigaia cu carne și mai punem puțină apă.
  • Curățăm usturoiul, sfărâmăm trei căței de usturoi pe care îi punem la carne.
  • Întoarcem vinetele pe toate părțile.
  • Punem capac peste carne să se facă mai repede.
  • Când s-a înmuiat varza, punem mierea și amestecăm.
  • Condimentăm cu sare și piper, apoi punem puțin oțet balsamic.
  • Scoatem vinetele pe prosoape de hârtie, să absoarbă surplusul de ulei.
  • Coacem ardeii pe grilajul din cuptor.
  • Curățăm ardeii copți.
  • Luăm capacul de pe carne când a mai scăzut apa și mai lăsăm pe foc, să se rumenească.
  • La final amestecăm varza cu o mână de boabe de struguri albi.
  • Punem vinetele într-un bol și condimentăm cu sare și piper.
  • Punem oțet peste ardeii copți, puțin ulei și puțin usturoi tocat foarte mărunt.
  • Pe farfurie așezăm întâi varza cu struguri, apoi bucățelele de carne lângă, apoi punem vinetele și peste, ardeii copți.
  • Peste varză tocăm puțin ardei iute.
Facebook