Carne românească cu trei garnituri
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O mâncare adevărată de toamnă, cu legume de sezon preparate inventiv, carne de porc și combinații surprinzătoare de gusturi.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
45
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 500 g carne de porc lucru
- 1 vânătă
- 4 ardei capia
- 1 varză roșie
- 2 foi de dafin
- chimen
- 100 ml vin alb
- struguri albi
- o lingură de miere
- oțet balsamic
- oțet
- ardei iute
- boabe de piper
Mod de preparare:
- Tăiem carnea de porc lucru în bucățele și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm apoi carnea să se odihnească.
- Punem o oală pe foc cu puțin ulei de măsline, în care punem chimen.
- Tocăm varza roșie, pe care o punem în oală și amestecăm.
- Turnăm și puțin vin alb, aproximativ 100 ml.
- Adăugăm boabe de piper și două foi de dafin, atunci când se mai înmoaie varza.
- Lăsăm la foc mic până mai scade vinul, apoi mai adăugăm puțină apă, sare și piper
- Frigem carnea într-o tigaie încinsă, fără ulei, deoarece are carnea suficientă grăsime.
- Tăiem vânăta pe lung, apoi în bucăți mari.
- Turnăm ulei de floarea soarelui într-o tigaie, punem mai mult pentru că vinetele vor absorbi destul de mult ulei. Când uleiul s-a încins, adăugăm și vinetele.
- Suntem atenți la tigaia cu carne și mai punem puțină apă.
- Curățăm usturoiul, sfărâmăm trei căței de usturoi pe care îi punem la carne.
- Întoarcem vinetele pe toate părțile.
- Punem capac peste carne să se facă mai repede.
- Când s-a înmuiat varza, punem mierea și amestecăm.
- Condimentăm cu sare și piper, apoi punem puțin oțet balsamic.
- Scoatem vinetele pe prosoape de hârtie, să absoarbă surplusul de ulei.
- Coacem ardeii pe grilajul din cuptor.
- Curățăm ardeii copți.
- Luăm capacul de pe carne când a mai scăzut apa și mai lăsăm pe foc, să se rumenească.
- La final amestecăm varza cu o mână de boabe de struguri albi.
- Punem vinetele într-un bol și condimentăm cu sare și piper.
- Punem oțet peste ardeii copți, puțin ulei și puțin usturoi tocat foarte mărunt.
- Pe farfurie așezăm întâi varza cu struguri, apoi bucățelele de carne lângă, apoi punem vinetele și peste, ardeii copți.
- Peste varză tocăm puțin ardei iute.