Burgeri din carne de porc

Chef: Margot

Categorie: Fel Principal

Burgerii sunt foarte în trend, dar nici carnea de porc românească nu se demodează niciodată. Când cele două se întâlnesc, se lasă cu răsfăț.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 500g carne de porc, tocată
  • ierburi aromatice uscate (salvie, cimbru, oregano, etc)
  • o ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
  • miez de paine înmuiat în lapte
  • 4 chifle
  • o inimă de salată verde
  • felii de bacon
  • felii de roșii
  • felii de castraveți
  • rondele de ceapă
  • 300 ml pastă de tomate
  • 150 ml apă
  • 1 ceapă tocată
  • 1 lingura de muștar
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de boia dulce sau iute
  • 1 lingură de oțet
  • sare, piper
  • o jumătate de varză mică
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri de smântână
  • o lingură de oțet
  • cartofi pentru prăjit

Mod de preparare:

  • Pentru sos

Punem toate ingredientele împreună într-o crăticioară (300 ml pastă de tomate, 150 ml apă, 1 ceapă tocată, 1 lingură de muștar, 1 lingură de zahăr, 1 lingura de boia dulce sau iute, 1 lingură de oțet, sare și piper), pe care o lasăm pe foc mic pentru aproximativ 20-25 de minute, pană când lichidul se reduce și totul se transformă într-un sos consistent.

  • Pentru salata coleslaw

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, tocăm varză și dăm pe razătoare morcovii. Amestecăm apoi totul cu smântână, oțetul, zahărul, sarea și piperul și lăsăm salată deoparte până în momentul servirii.

  • Formăm apoi chiftelele pentru burgeri

Amestecăm carnea tocată cu ceapa, usturoiul măruntit cu presa, ierburile aromatice, sarea, piperul și miezul de pâine, apoi din compoziție formăm chiftele de o dimensiune potrivita chiflelor pe care le vom folosi pentru burgeri. Incingem o tigaie grill și rumenim chiftelele de burger și pe o parte, și pe cealaltă. Dacă dorim, putem să-i ungem din când în când cu muștar.

Între timp ce se fac chiftelele pentru burgeri, putem pregăti și cartofii pentru prăjit, scufundându-i într-o baie de ulei până cand devin aurii și un pic crocanți. Când sunt gata, îi scoatem pe hartie de bucătarie, pentru a absorbi uleiul. Într-o altă tigaie, rumenim feliuțele de bacon.

  • Asamblăm burgerii

Tăiem chiflele în două. Pe partea de jos a pâinii punem o linguriță de sos, continuăm cu o frunza de salată verde și fragedă, chifteaua, baconul, feliile de castravete, roșie, ceapă și a doua jumătate de chiflă.

Fixăm burgerul cu ajutorul unei țepuse din bambus și il servim pe suport de lemn, alături de sosul homemade, salata coleslaw și, desigur, pentru un rasfăț de weekend, cartofi aurii și crocanți.

Facebook